NattoNKCP
NattoNKCP je potravinový doplněk, který obsahuje přesnou dávku proteinů produkovaných natto bakteriemi (Bacillus subtilis natto). Má schopnost enzymaticky rozpouštět krevní sraženiny, redukovat viskozitu krve a její schopnost srážení.
na prodejně (info)
NattoNKCP je potravinový doplněk, který obsahuje přesnou dávku proteinů produkovaných natto bakteriemi (Bacillus subtilis natto). Má schopnost enzymaticky rozpouštět krevní sraženiny, redukovat viskozitu krve a její schopnost srážení.
Pomáhá udržovat rovnováhu mezi koagulací (srážení krve) a fibrinolýzou (proces rozpouštění krevní sraženiny). Účinnou látkou je fibrinolitický enzym "nattokináza".
NKCP je určeno pro lidi s vyšším rizikem infarktu nebo mozkové mrtvice. Pomáhá lidem trpícím bércovými vředy. Zprůchodňuje cévy a zabraňuje trombózám.
Natto je tradiční japonská potravina. Je to fermentovaná sója, která se používá v japonské kuchyni, ale i v tradiční medicíně. Japonci se dožívají velmi vysokého věku, což je částečně připisováno i vysoké spotřebě sojových produktů a hlavně "natto". Využívá se přitom její jednoznačný trombolitický účinek.
Natto má charakteristický, velmi nepříjemný zápach, způsobený přítomností vitamínu K2. Pro tento zápach bylo donedávna masové využití omezené. Problém pro masové využití byl také v nestabilitě mikroorganismů.
Nicméně v zemi vycházejícího slunce má Natto dlouhou historii a mnozí předpokládají, že začátky jeho používání sahají až do éry před Kristem. Existují listiny, které dokazují, že natto bylo oblíbené už v éře vlády dynastie Edo. Původně bylo Natto používané jako lidová tradiční medicína při srdečních a cévních onemocněních, při celkové slabosti, vyčerpanosti a chorobě beri-beri
Japonská farmaceutická firma Daiwa Pharmaceutical, Co., Ltd ze suroviny natto vyrobila patentovanou metodou přípravek Natto NKCP. Odstranili vitamín K2 (včetně jeho nepříjemného zápachu) a stabilizovali hladinu mikroorganismů. Přizpůsobili tak výrobek masovému používání. Nyní si každý z nás může dopřát tajemství japonské dlouhověkosti.
Natto NKCP je potravinový doplněk, nemá žádné vedlejší účinky, což bylo prokázáno v mnoha testech toxicity na akutní i subakutní ohrožení.
Mezi nejúčinnější komponenty "natto" patří fibrinolytický enzym "natokináza". V nemocnicích se v současnosti používá jako fibrinolytický enzym "urokináza" avšak balení natto (okolo 100 g) má porovnatelnou účinnost jako stejné množství urokinázy. Navíc je účinnost fibrinolytické injekce urokinázy omezená na 4 - 20 minut, přičemž nattokináza udržuje svoji účinnost 4 - 12 hodin.
NattoNKCP udržuje rovnováhu mezi koagulací a fibrinolýzou. Snižuje viskozitu krve a tím zabraňuje zpomalení toku krve a možnosti vytvoření trombu. Jeho antikoagulačně-fibrinolytický účinek je velmi vyrovnaný a zabraňuje možnosti nadměrného rozpouštění fibrínu.
Potravina natto (z které je přípravek nattoNKCP připravován) vykazuje nejvyšší fibrinolitickou aktivitu při porovnání s dalšími 200 potravinovými produkty pocházejícími z celého světa.